Květen – na co se můžeme těšit?

Svojsíkův závod (pouze pro družinu Divočáků)
Svojsíkův závod je skautský závod pro skauty a skautky z celé České republiky, ve kterém se ověřují všelijaké skautské dovednosti. Letošní okresní kolo se koná u nás v Turnově na Ostrově. Proto se sejdeme v sobotu 4. 5. na skautském Ostrově v Turnově v 8:00 hodin. Jelikož je závod celý den, tak na Ostrově přespíme do neděle 5. 5. do 9:30 hodin.
S sebou si vezměte 110 Kč, skautský kroj (pro slavnostní nástupy), pohodlné oblečení a boty vhodné pro dané počasí a zároveň pro závodní nasazení, jednotný oděv v rámci hlídky – střediskové triko, svačinu a pití na závod. Sobotní večeře a nedělní snídaně bude zajištěna.


Výprava do hor (pouze pro družinu Vlků a Medvědů)
Pokud máš čas, pojeď s náma do Rychlebskejch hor na puťák! Termín je 10.–12.5. Pohoří Rychlebských hor (nebo zkráceně Rychleb) leží ve střední Evropě, kde se rozprostírá na území dvou států. Převážná část pohoří leží v České republice, přesněji v nejsevernějším výběžku Moravy. Hlavní hřeben Rychlebských hor vytváří oficiální, a také zároveň přirozenou hranici se sousedním Polskem.
Střední nadmořská výška pohoří Rychleby je asi 650 m, výšková členitost do 600 m. Nejvyšším vrcholem je Smrk (1125m). Hlavní hřeben Rychlebských hor je asi 47,5 km dlouhý. Jeho hraničními body jsou Kladské sedlo (817m) na jihozápadě a vrcholek Na vyhlídce (425 m) nad obcí Bílá Voda na severovýchodě. Z hlavního hřebene vybíhá spousta bočních hřebenů, oddělených nádhernými, často ostře zaříznutými údolími. Trasa: https://mapy.cz/s/3rkqg – 40 km
Odjezd: v pátek v 14:23 z Pardubic
Příjezd: v neděli v 19:14 v Turnově
Garantem akce je Barbora Nejezchlebová (2DO), takže pokud chceš jet, tak jí dej co nejdřív vědět.

Jarní brigáda
Jako každý rok, tak i letos proběhne jarní oddílová brigáda. Brigáda bude v sobotu 18. 5. Bližší informace včas dodáme.

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Registrace - VČASNÉ UHRAZENÍ PŘÍSPĚVKŮ!

Nová středisková trička